Mladí hasiči soutěžili v Mniším, letos se postavili na start poprvé

Na svou první soutěž v letošním roce vyrazili v sobotu 12. září 2020 mladí hasiči. V Mniším se konala první soutěž torza tradiční ligy Floriánek Cup.

Ta byla vhledem k pandemickým opatřením před prázdninami zcela zrušena – ostatně dotklo se to i naší místní soutěže ve Slatině, která přes zákaz konání podobných akcí nemohla proběhnout.

Mladí hasiči se v Mniším postavili na start požárního útoku a štafety dvojic – v obou kategoriích jsme postavili jedno družstvo.

Mladší dokončili svůj požární útok v čase 24,39 sekund, štafetu dvojic za 72,36 sekund. To jim stačilo na osm, respektive pět bodů a v celkovém pořadí na osmé místo.

Starší žáci sestříkli terče v požárním útoku za 21,77 sekund, se smotanou hadicí ve štafetě dvojic protli cílovou čáru za 58,53 sekund. Jedenáctibodový výsledek je vynesl na celkové čtvrté místo.

Ve hvězdách je pokračování zbytku letošních soutěží – podzimní tři plánovaná kola ligy Floriánek Cup se po zrušení soutěže v Lubojatech smrskla na pouhá dvě – zda bude klání v Bílovci 26. října povoleno je aktuálně v řešení.