Činnost mladých hasičů v roce 2019 byla bohatá, kromě soutěží se našel prostor i pro zábavu

Začátkem roku 2019 se soutěžní družstvo mladých hasičů skládalo z celkem 20 dětí, z toho 8 starších a 12 mladších žáků. V průběhu se pak tento počet změnil na 18 dětí – 7 starších a 11 mladších.

O děti se pečlivě stará klasická sestava vedoucích a instruktorů složená z Františka Kotaly, Jakuba Kozáka, Michala Richtera, Veroniky Richterové, Beáty Nezdařilové, Adély Nábělkové s Hedviky Malčíkové.

Nesoutěžní družstvo Benjamínků čítající celkem 15 dětí se z osobních důvodů muselo, bohužel, v druhé polovině roku rozpustit.

Rok jsme díky přízni počasí zahájili bobováním a následným koulováním, které si všechny děti i vedoucí pořádně užili a o týden později už jsme se setkávali klasicky v tělocvičně, kde už od podzimu probíhala zimní příprava.

Zde jsme se soustředili na zdokonalování fyzické zdatnosti, ale také na uzlování, spojování hadic, štafety atd.

První soutěží roku byl, jako obvykle, Fulnecký uzel. Zde se zadařilo zejména starším žákům, kteří obsadili krásné druhé místo.

Od dubna pak započalo celoroční snažení v lize Floriánek Cup na soutěžích v Lubině, Fulneku, Slatině, Výškovicích, Bílovci, Frenštátu p. R., Mniší, Olbramicích a Tísku. Sezónu jsme zahájili slibně, s dobrými výsledky, avšak vlivem různých faktorů, jako např. stres, nemoci či únava materiálů, se nám přestalo dařit, až jsme se nakonec
probojovali k 8. místu jak v kategorii starších, tak mladších žáků.

Zúčastnili jsme se také neligových, pohárových soutěží, třeba ve Staré Vsi nebo Bítově. Tam se nám naopak velmi dařilo a z obou soutěžích jsme si přivezli poháry, 3x za 1. místo a 1x za 2. místo. Proto dětem přejeme, aby se v tomto dalším roce příliš nestresovaly a užívaly si i ty velké soutěže stejně tak, jako ty malé.

Abychom se mohli i letos v létě koupat, tak mladí ve spolupráci s těmi staršími hasiči opět vyčistili požární nádrž. Při čištění jsme vylovili například klíče, mrtvou žábu nebo živou rybu.

Tradiční tábor pořádaný na konci července se odehrál na netradičním místě, a to v areálu Dětský mlýn ve Vlkovicích u Fulneku. Celý týden se nesl v duchu tradičních i netradičních disciplín a her, a uskutečnili jsme pěší výlet do nedalekého Fulneku a Vlkovic. Počasí nám po celou dobu přálo, někdy až moc, proto jsme se každý den koupali v tamním přírodním bazénu. Toto místo nás okouzlilo nejen možností koupání, ale také díky svým různým relaxačním i sportovním zónám, proto jsme se rozhodli, že i příští rok se tábor odehraje na stejném místě.

Po skončení soutěžní sezóny jsme se opět odebrali do místní tělocvičny, připravovat se na další rok. Rok jsme pak klasicky zakončili Vánočním večírkem plným her, tance a mlsání v kulturním domě. Nechyběl samozřejmě ani fotokoutek, bez kterého si mnohé děti večírek neumí představit.