Mladí hasiči se intenzivně soustředili, strávili necelý týden na táboře ve Vlkovicích

Od pondělí 3. srpna 2020 se v nedalekých Vlkovicích konalo týdenní soustředění slatinských mladých hasičů.

Jednadvacet dětí strávilo pod dohledem sedmi vedoucích či instruktorů několik dnů stmelováním kolektivu, soutěžením i zábavou.

Už podruhé jsme si pro tábor vybrali Dětský mlýn ve Vlkovicích, letos přálo počasí všem – fanouškům deště, zimy i horka, na své si přišel každý.

Každoroční pěší celodenní výpravu jsme letos namířili k Panně Marii ve Skále ve Spálově nedaleko Klokočůvku, s dětmi jsme tak urazili něco přes 11 kilometrů – zvládly to všechny, včetně těch nejmenších.

V pátek nechyběla stezka odvahy – se zajištěním bezpečnosti na trase a trochou toho strašení přijeli pomoci dospělí členové Sboru za opečený špekáček a kousek chleba.

Tábor uzavřela tradiční kotlíková vaječina, po které následovalo vyhodnocení celotýdenního klání třech sedmičlenných družstev. Prvenství v úklidu pokoje si už podruhé připsali vedoucí Kuba s Frantou, největší nasazení v oblasti plánování času, her a zábavy pak Verča, Bety, Heduš a Aďa.

Ani letos nechyběla podpora od Michala, poprvé asistoval malý Tomáš a na pár hodin se zastavil i malý Kuba. Oba již plánují, ve kterém týmu najdou za pár let své místo…

Akci podpořilo ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.