Dětský železný hasič Slatina 2024 je za námi, medaile brali i místní mladí hasiči

Soutěž Dětský železný hasič je modifikací soutěží TFA pro mladé hasiče, zkratka TFA pochází z anglického „nejtvrdší hasič přežije“.

Ve středu 8. května 2024 jsme ve Slatině uspořádali podobnou soutěž pro mladé hasiče vůbec poprvé – a zaznamenali jsme úspěch nejen na poli účasti – na start se postavilo 78 mladých hasičů ze širokého okolí, díky dlouhodobě skvěle fungujícím členům Sboru jsme všem nabídli bezvadné zázemí s občerstvením i dobře připravenou tratí.

Ta sestávala ze tří částí na asfaltovém povrchu a závěrečného výstupu po schodech na balkon kulturního domu, kde na hasiče čekala trumpeta zastavující stopky.

Děti měly na jednotlivé úkoly výborně natrénováno – sestaveny totiž byly z běžných činností, které se standardně cvičí v rámci hry Plamen a jednoduchých úkonů.

Hned po startu bylo nutné připojit na hydrantový nástavec dvojici hadic a roztáhnout je na délku 10 metrů, za nimi čekaly hadice naopak na smotání do kotouče.

CTĚTE TAKÉ:   Svobodní letos porazili ženaté v tradičním fotbale 5:3

Závodníci pokračovali přenesením kanystrů s vodou a přeskokem příčného břevna. Následovalo tažení figuríny, běh přes pneumatiky a údery kladivem.

Soutěžilo se ve čtyřech věkových kategoriích, každá z nich byla přizpůsobena výkonu dětí, starší závodníci po trati běželi s batohem a závažím – to mělo simulovat dýchací přístroj.

Medaile v jednotlivých kategoriích brali i slatinští mladí hasiči – zlatou Petra Mošová, stříbrné Anna Varechová a Vojtěch Stillner.

Předpokládáme, že soutěž, připravena našimi vedoucími mládeže, se stane tradicí druhého májového svátku,