Ženy opět reprezentovaly Slatinu na Krajském kole v požárním sportu, v Třinci skončily čtvrté

O uplynulém víkendu, 3. a 4. června, proběhlo v Třinci Krajské kolo v požárním sportu. Slatinská děvčata se rozhodně nemusí za svůj výkon stydět.

V sobotu se začínalo hned z rána stovkami s překážkami. Naše holky se celkovým součtem nejlepších šesti časů zařadily na průběžné třetí místo. Nejrychlejší stovku zaběhla Hanka Mošťková, které unikly stupínky pro nejrychlejší stovkařky o čtyři setinky sekundy a skončila celkově čtvrtá s časem 18,40 s. Druhá reprezentantka Slatiny, Karolína Šablaturová, byla s časem 19,07 s celkově na 14.místě. Náš třetí nejlepší slatinský čas urvala Kateřina Červenková, která se se svým časem 19,72 s umístila na celkové 22. příčce.

Sobotní odpoledne patřilo štafetám. Každý tým mohl postavit maximálně dvě. Ta druhá slatinská byla rychlejší a její čas 70,89 s stačil na celkové třetí místo na štafetách. Po prvním dni si tedy holky stále držely krásnou třetí pozici s počtem šesti bodů. 

V neděli už zbývala jen královská disciplína, požární útok, s jednotnou mašinou a nástřikovými terči. Každý tým měl opět dva pokusy. Bohužel, čas našich holek po prvním pokusu stačil na čtvrté místo. Ve druhém kole se ale holky vyburcovaly a spravily si trošku chuť. V tomto pokusu totiž naplnily terče v čase 27,99 s, což jim přineslo třetí místo, a tak se mohly konečně i postavit na stupně vítězů. 

Součet bodů po všech disciplínách byl tedy devět. Avšak děvčata z Nové Vsi, která po celou dobu šlapala našim holkám na paty, požární útok s rezervou vyhrála, a tak měla v celkovém součtu stejný počet bodů jako naše ženy. A jak praví pravidla, když nastane plichta, rozhoduje pořadí z útoků, a tak nám utekl bronz, i když jsme byly na všech disciplínách třetí. 

Těžkou hlavu si z toho neděláme, na rozdíl od loňské sezóny jsme přivezly pohár a medaile. Nabraly jsme spoustu zkušeností, přijel nás podpořit nejen náš pan starosta se ženou, ale i někteří rodiče, kterým moc děkujeme za podporu. Děkujeme i všem ostatním, kteří nás sledovali z domova či nám jen drželi pěsti a příští rok se pokusíme být zase o krůček lepší a o pár sekund rychlejší.