Ženský tým SDH Slatina uspěl na Okresním kole v požárním sportu, o postup na „republiku“ se bude bojovat v Třinci

V sobotu 20. května se v Novém Jičíně konalo Okresní kolo v požárním sportu, na které se vypravil náš tým žen. Holky ráno opouštěly slatinskou hasičárnu už v půl sedmé ráno.

Okresní kolo v požárním sportu sestává z celkem tří disciplín, štafeta, stovky a požární útok. Z nich na každou připadají dva pokusy. Na štafetách s časem 69,36 s holky s přehledem braly první místo. Druhou disciplínou byly stovky. I zde ženy zaválely a odnesly si nejen tři (pořadatelem) oceněné nejrychlejší časy, ale v celkovém pořadí měly šest ze sedmi nejrychlejších stovek, tedy opět první místo.

Jmenovitě Karolína Šablaturová obsadila první příčku s časem 19,18 s, stříbrná byla Beáta Nezdařilová s časem 19,42 s a bronz v této disciplíně brala Kateřina Červenková v čase 19,98 s. Poslední závodní štací byl požární útok s jednotnou mašinou a nástřikovými terči.

Tady byla děvčata po prvním pokusu těsně druhá. I když jim vítězství v prvních dvou disciplínách zaručovalo celkové vítězství na Okresním kole i s druhým místem na útoku, holky ve druhém pokusu zabojovaly a terče zalily v čase 31,86 s. 

Jak už bylo zmíněno, sestava SDH Slatina ženy se úspěšně zúčastnila Okresního kola v požárním sportu, obhájila loňskou první příčku a postoupila na Krajské kolo. To letos bude hostit město Třinec ve dnech 3. a 4.června.