Požár v Bílovci napáchal škodu za 650 tisíc korun

V neděli 23.4.2023, krátce před polednem, vyjely čtyři jednotky hasičů k požáru budovy, která sloužila jako uložiště osobního majetku obyvatel přilehlého bytového domu, ve městě Bílovec na Novojičínsku. S vyklízením vyhořelé budovy pomáhal hasičů i smykem řízený nakladač. 

Operační středisko přijalo informaci o požáru v Bílovci v 11:40 hod. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice Bílovec, spolu s nimi dobrovolní hasiči z Bílovce, Tísku a Slatiny. V průběhu zásahu si hasiči povolali na místo smykem řízený nakladač ze stanice Ostrava-Zábřeh.

Při příjezdu hasičů byla celá budova již v plamenech a hasiči tak museli ihned začít bránit přilehlý bytový dům, jelikož plameny se snažily přeskočit na jeho střechu. Hasiči na boj s plameny nasadili tři vodní proudy. Během 20 minut dostali hasiči požár pod kontrolu, další tři hodiny jim trvala celková likvidace. Po celou dobuzásahu kontrolovali střechu a půdní prostory bytového domu, který byl také ihned, po příjezdu hasičů, odpojen od elektrické energie. 

Z důvodu dohledání skrytých ohnisek požáru, bylo třeba z budovy dostat ven všechen uskladněný materiál. Proto byl na místo povolán malý nakladač, který ve spolupráci s hasiči, tuto práci zajistil. 

Po prolití a nalezení všech skrytých ohnisek, bylo místo zásahu předáno vyšetřovateli z řad hasičů, který zahájil zjišťování příčiny vzniku požáru. Předběžná škoda na budově byla vyčíslena na 650 tisíc korun, uchráněné hodnoty na bytovém domě se pohybují v řádu několika miliónů korun.