Týdenní soustředění mladých hasičů se letos konalo u přehrady v Bystřičce

Tradiční týdenní soustředění mladých hasičů připravili pro děti naši zkušení vedoucí na první srpnový týden. V letošním roce kolektiv vyrazil do obce Bystřička.

Příjezd dětí byl naplánován na 31. července odpoledne, od pondělí už začal všem malým táborníkům bohatý program. S jeho náročnou přípravou začíná tým vedoucích každoročně už na jaře.

Mladí hasiči se ubytovali v jedné z chat přímo u hráze vodní nádrže Bystřička. Okolí chaty i obce skýtalo dostatek prostoru pro disciplíny požárního sportu i táborové hry. Stravování měly děti zajištěno v restauraci nedalekého kempu.

Tématem celého soustřední se prolínala Tlapková patrola, oblíbený dětský seriál, který znali všichni včetně vedoucích. Pejsci se dostali i na finální diplomy, kterými byla oceněna nejlepší družstva, nejčistší pokoje i nejšikovnější jednotlivci.

Mladí hasiči v průběhu celého týdne cvičili s hasičským nářadím a plnili úkoly, za které získávali body ať už pro sebe, tak pro své družstvo – osmnáct dětí jsme hned v prvním dni rozdělili do týmů po šesti.

Samozřejmostí byly táborové ohně, nechyběla bitva dětí proti vedoucím vedená vodními balónky, celodenní výlet okolními lesy ani koupání v řece.