27. ročník tradiční soutěže mladých hasičů O pohár starosty SDH Slatina vyhrálo družstvo z Hájova

Celkem 29 soutěžících družstev se v sobotu 18. června 2022 postavilo na startovní čáru na 27. ročníku soutěže mladých hasičů O pohár starosty SDH Slatina.

Soutěž byla součástí celoroční ligy mladých hasičů Floriánek Cup a rovněž Okresního přeboru jednotlivců v běhu na 60 metrů s překážkami.

Na místním hřišti vytvořily šikovné ruce členů a členek našeho sboru zázemí nejen pro plnění disciplín požárního sportu, ale rovněž pro občerstvení a odpočinek.

V novotou zářícím bílém stanu byly připraveny párky v rohlíku, hranolky a drobné sladkosti, nechybělo ani něco k pití, na grilu se hřály klobásky.

Na travnaté ploše se odehrávalo zápolení mladých hasičů ve třech disciplínách – technické štafetě požárních dvojic, v běhu na 60 metrů s překážkami a samozřejmě v královském požárním útoku.

Celé akci přálo počasí, káď s vodou pro požární útok se po ukončení soutěže stala centrem pozápasového dění.

Místní mladí hasiči skončili v obou kategoriích – tedy mladších i starších – na 9. místě. Mladší žáky potrápilo zapojení proudnice na levém proudu u požárního útoku, starší zase motání hadic u štafety požárních dvojic.

Celkové výsledky soutěže jsou přílohou článku (pod fotogalerií).