Hasiči znovu vydávali desinfekci Anti-COVID pořízenou z rozpočtu obce Slatina, přidali k ní i jednorázové roušky

Obec Slatina už podruhé pořídila ze svého rozpočtu desinfekční prostředek Anti-COVID, zakoupeny byly rovněž jednorázové roušky. K distribuci občanům obce využila svou jednotku sboru dobrovolných hasičů.

Výdej probíhal stejně jako v první fázi na dvou místech – ve Slatině u hasičské zbrojnice a v místní části na Novém Světě. Hasiči si nejprve výdej pečlivě přichystali – desinfekci si přelili do menších nádob, roušky rozdělili do sáčků vždy po pěti kusech. Na obou místech byly rovněž kužely vyznačeny dvoumetrové rozestupy.

Výdej probíhal do občany přinesených nádob – z toho důvodu hasiči každou z nich označili samolepkou s varováním, že je obsahem láhve desinfekční prostředek. Přidali rovněž leták s informacemi o Anti-COVIDu a způsobu jeho použití.

Přípravek Anti-COVID ničí:
Bakterie, plísně, viry (Acinetobacter, Pseudomonas, Klebsiella, Staphylococcus aureus, Kocuria rhizophila, Candidaalbicans, coronavirus, MERS, SARS-CoV-2, influenza A virus H1N1, MHV, TGEV a.i.).

Vyráběn je na základě doporučené receptury WHO – Světové zdravotnické organizace. Je určen pro desinfekci rukou a lze ho použít i na povrchy.

Celkem bylo na obou místech občanům poskytnuto téměř 100 litrů Anti-COVIDu a zhruba pětistovka roušek.