Na 25. ročníku soutěže mladých hasičů O pohár starosty SDH Slatina bojovalo třicet družstev

V neděli 19. května 2019 jsme na místním fotbalovém hřišti a přilehlé hasičské dráze uspořádali již po pětadvacáté soutěž mladých hasičů O pohár starosty SDH Slatina.Soutěž byla zařazena do celoroční ligy Floriánek Cup, na její start se postavilo 13 družstev v kategorii mladších a 17 družstev v kategorii starších.

Děti soupeřily ve třech disciplínách hry plamen. Královskou a hlavní byl samozřejmě nejatraktivnější požární útok. Doplnila ho štafeta dvojic a běh na 60 metrů s překážkami, do kterého se zapojilo 58 jednotlivců.

Slatinští mladí hasiči postavili na start celkem tři družstva. Mladší „béčko“ se po čtvrtém požárním útoku a deváté štafetě umístilo na celkovém sedmém místě, „áčko“ potom na místě desátém – jejich požární útok nebyl hodnocen z důvodu dotyku čáry výstřiku, ve štafetě byli desátí.

Starší družstvo obsadilo celkové šesté místo – v požárním útoku byli čtvrtí a ve štafetě dvojic devátí.

Do klání jednotlivců v běhu na 60 metrů s překážkami jsme nasadili čtyři závodníky. Laura Šindlerová si v kategorii starších dívek s časem 16,99 doběhla pro deváté místo, Tereza Nábělková  s časem 15,93 pro místo osmé. Na bednu se probojovala Natálie Krayzlová s časem 14,81.

V kategorii starších chlapců běžel za slatinský tým Matěj Binar, který se s časem 15,87 umístil na celkovém osmém místě.

Organizačně náročnou akci se celému týmu SDH Slatina podařilo velmi dobře zvládnout, dobrý dojem umocnilo rovněž bezchybné počasí. Děkujeme OSH Nový Jičín za delegaci rozhodčích, kteří dohlíželi na regulérnost celé soutěže.