Požár pily v Bílovci způsobil škodu téměř za milion korun, bojovalo s ním pět hasičských jednotek

V pondělní velikonoční podvečer obdrželo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje informaci o požáru pily v Bílovci.

Na místo události byly ihned vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanice Bílovce a stanice Nový Jičín, spolu s dobrovolnými kolegy z Bílovce, Studénky a Slatiny. Na místě zasahovalo cekem pět cisternových automobilů. Hasiči lokalizovali požár za dvacet minut od nahlášení události, jeho celkovou likvidaci ukončili minutu po osmé hodině večerní.

Po likvidaci požáru zůstala na místě události po dobu jedné hodiny jednotka dobrovolných hasičů z Bílovce, která prováděla dohled nad požářištěm.

Při příjezdu první jednotky na místo události byla již celá budova v plamenech. Hasiči proto ihned nasadili dva vodní proudy na likvidaci požáru, aby ochránili i přilehlou budovu a uskladněné dřevěné desky. Svým rychlým zásahem jednotky nedovolily požáru, aby napáchal ještě větší škody.

Celková škoda byla předběžně vyčíslena na 950 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je v šetření Policie ČR a vyšetřovatelů Hasičského záchranného sboru.