Taktické cvičení ověřilo možnosti použití výškové techniky u požáru kulturního domu

Ve středu 21. srpna 2024 zorganizoval velitel jednotky taktické cvičení. Zaměřeno bylo na nácvik spojení pomocí nových radiostanic a možnosti nasazení výškové techniky při požáru kulturního domu.

K výcviku dorazila i jednotka profesionálních hasičů z Bílovce s prvosledovou Tatrou a automobilovou plošinou Renault Bumar se záchrannou výškou 30 metrů.

S tou se hasiči podrobně seznámili – jak s parametry techniky, tak s možnostmi využití speciálního vybavení, mezi které patří transportní nosítka či evakuační rukáv.

V hasičské zbrojnici se členové jednotky učili ovládat nové radiostanice, probíhaly zkoušky spojení i možnosti použití u zásahu. Na všechny zásahové kabáty přibudou v nejbližší době držáky, na které se stanice pověsí.

CTĚTE TAKÉ:   Hasiče zaměstnává počasí, ve Staré Vsi museli odstranit lávku

V zásahové jednotce je v současné době 22 členů, čtyři z nich nás doplnili na přelomu roku. Kromě provozní údržby a kontrol techniky a vybavení se jednotka pravidelně schází k odborné přípravě a výcvikům, na podzim se ze dvou „nováčků“ stanou nositelé dýchací techniky.