Na výroční valné hromadě sboru jsme bilancovali uplynulý rok

V sobotu 13. ledna 2024 se v sále Kulturního domu Slatina uskutečnila výroční valná hromada místního sboru dobrovolných hasičů.

Hasiči na valné hromadě projednali náležitosti související se samotným fungováním sboru a především shrnuli dění v uplynulém roce 2023.

Zprávy o jednotlivých odvětvích přednesli starosta SDH Luděk Míček, vedoucí mládeže Veronika Richterová, za družstvo žen Adéla Nábělková a s činností zásahové jednotky, jejíž členové se v drtivé většině rekrutují právě z členů sboru, seznámil přítomné její velitel Jakub Kozák.

Nechybělo ani udílení medailí a stužek. Stužku za věrnost – za 60 let ve Sboru – obdržela paní Věra Binarová. Stužky za 50 let členství převzali pánové Jaroslav Kozák a Jaroslav Rek. Stužku za 40 let členství převzala paní Dana Míčková. Medaili za věrnost po 10 letech u Sboru převzal Matěj Binar.

Předány byly rovněž medaile SH-ČMS – Okresního sdružení hasičů Nový Jičín. Z rukou starosty je přijali pánové Miloslav Honus, Jaroslav Richtár, Miroslav Hlaváč a Mojmír Klos.