Už po osmadvacáté soutěžili ve Slatině mladí hasiči v požárním sportu o pohár starosty SDH

V sobotu 17. června 2023 se na hřišti ve Slatině uskutečnil už 28. ročník soutěže mladých hasičů v požárním sportu O putovní pohár starosty SDH Slatina, který byl zároveň 4. kolem ligy mladých hasičů Floriánek Cup 2023.

Soutěž začala na místním hřišti úderem osmé hodiny ranní slavnostním nástupem, na kterém vrchní představitelé Sboru – starosta a velitel – přivítali všechny soutěžící děti i jejich vedoucí. Na start se v průběhu klání postavilo celkem 31 družstev.

Soutěžilo se ve dvou disciplínách – v požárním útoku a štafetě dvojic – o celkovém pořadí pak rozhodoval součet bodů z každé z nich.

V kategorii mladších žáků bojovalo o poháry 18 družstev, starších týmů přijelo soutěžit 13.

Třetí místo si v mladších odvezli hasiči z Mniší, druhé sousední Výškovice a na první příčce se umístily děti z Hájova. V kategorii starších bral Hájov pomyslný bronz, na druhém místě skončil tým z Tiché a vítězem kategorie se stali hasiči z Mniší. Slatinské děti soutěžily v kategorii mladších a umístily se na 11. pozici.

Po celou dobu se o hladký průběh soutěže starali organizátoři jak v úseku registrace výsledků, tak z technické čety a především tým zajišťující občerstvení. Všem děkujeme za jejich čas, obětavost a nasazení.