Ženské soutěžní družstvo úspěšně reprezentovalo Sbor na tradiční Jablonecké hale

Tým slatinských žen vyrazil v pátek 1.4.2022 do Jablonce nad Nisou na tzv. stovky. Jedná se o závody jednotlivců na 100 metrové trati jejíž součástí je skok přes překážku, přeběhnutí kladiny, zapojení rozdělovače a proudnice, vše za běhu a v co nejrychlejším čase. 

Naše ženy a dorostenky začaly v jablonecké hale soutěžit v odpoledních hodinách. Nejprve nastoupila kategorie žen, ve které za Slatinu soutěžily Beáta Nezdařilová a Adéla Nábělková. V konkurenci 45 žen si nakonec vedla lépe Bety, která s časem 19:50 sekund obsadila krásnou 15.příčku, Adéla s časem 22:19 sekund obsadila místo 39.!

Naše ženy soutěžily s velkou konkurencí žen, jež patří do širšího výběru reprezentace České republiky v požárním sportu.

Po ženách přišla na řadu kategorie dorostenek, tam jsme měli víc želízek v ohni. Nejlépe se z našich umístila Tereza Nábělková, která se v konkurenci 76 závodnic umístila s časem 19:68 sekund na krásném 8. místě. Druhá z ,,našich“ běžela Nela Satková, která má domovský tým v Těškovicích, ale letos bude vypomáhat slatinským ženám nejen na těchto závodech. Nela proběhla cílem v čase 20:80 sekund a získala celkově 22.místo. 

CTĚTE TAKÉ:   Svobodní letos porazili ženaté v tradičním fotbale 5:3

Posledním členem naší výpravy v kategorii dorostenky byla Petra Stanovská, která si s časem 21:09 sekund doběhla pro 25. místo a zlepšila si svůj osobní rekord o jednu sekundu. Konkurence byla velmi silná, o čemž svědčí i fakt, že mezi 8. a 22. místem, která obsadila naše děvčata, byl rozdíl časů pouhých 1:12 sekundy.

Je nutné také říct, že holky tuto disciplínu běžely poprvé ve své kariéře požárního sportu. Zahájení příprav na Jabloneckou halu započalo teprve v lednu letošního roku, takže našim bojovnicím patří velké poděkování za výbornou reprezentaci našeho sboru a zároveň jim přejeme i mnoho dalších úspěchů, nejen v závodech na 100 s překážkami.