Mladí hasiči už potřetí zaplnili Dětský mlýn ve Vlkovicích

V prvním srpnovém týdnu se v areálu Dětského mlýna ve Vlkovicích uskutečnilo soustředění mladých hasičů ze Slatiny.

Třiadvacet hasičů se na tomto místě sešlo už potřetí a program byl skutečně nabitý. Dokonalé plánovaní dokonce umožnilo téměř ignorovat drobné nástrahy počasí.

Pondělní dopoledne dětem zpestřili policisté z obvodního oddělení z Fulneku, kteří nejen popsali všechny nástrahy své práce, ale přivezli rovněž ukázat jak běžné, tak speciální vybavení.

Ani letos už nechyběli dva nejmenší – Tomáš a Kuba, oba už letos aktivně po svých a intenzivně měnící pozici v prostoru areálu.

Děti byly rozděleny do tří družstev – Rudých upírů, Lesníků a Chobotňáků. Celý týden probíhalo v nejrůznějších soutěžích, hrách i disciplínách požárního sportu zápolení o vítězství.

Už tradičně nechybělo drtivé vítězství Kuby a Franty v úklidu pokoje a samozřejmě intenzivní nasazení Verči, Bety, Adi a Heduš v detailní přípravě programu. Mužskou dvojici nezapomněl nejen v oblasti týlového zabezpečení podpořit Michal.

Závěr patřil dálkovému pochodu – po drobném vozidlovém přiblížení celého osazenstva do prostoru větrného mlýna v Dolním Novém Dvoře u Bravinného se hasiči vydali do Slatiny pěšky. Cílem byla místní Obecní hospůdka, kde byl pro všechny díky vstřícnosti provozovatelů připraven oběd.