Hasiči likvidovali požár sazí v komíně ve Slatině, obešel se beze škody

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v sobotu 21. března 2020 ve večerních hodinách u požáru sazí v komíně jednoho z rodinných domů ve Slatině.

Událost byla na tísňovou linku oznámena deset minut před dvaadvacátou hodinou. Operační středisko k zásahu vyslalo profesionální hasiče ze stanice HZS MSK v Bílovci a spolu s nimi místní dobrovolnou jednotku ze Slatiny.

Hasiči po příjezdu na místo události zjistili, že došlo k požáru sazí v komínovém tělese, mimo něj se plameny nerozšířily. Zasahující jednotky provedly vyčištění komína kominickým ježkem, vybraly saze a zkontrolovaly komín termokamerou.

Požár se obešel beze škody a jelikož majitel předložil platné potvrzení o kontrole spalinové cesty, tak rovněž bez pokuty.

Velitel zásahu následně nařídil majiteli objektu, aby komín použil až tehdy, když bude provedena revize spalinové cesty –  dle § 45 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů v návaznosti na § 3 odst. 1 písm. e) vyhlášky č. 34/2016 Sb., o čištění, kontrole a revizi spalinové cesty.