Mladí hasiči strávili týden na soustředění v Moravských Vlkovicích

Celý kolektiv mladých hasičů absolvoval v týdnu od 22. července 2019 týdenní soustředění v areálu Dětského Mlýna v Moravských Vlkovicích u Fulneku.

Celkem 27 účastníků – včetně vedoucích – tak od pondělí do soboty trávilo čas společně při hrách, soutěžích i nácvicích disciplín hry Plamen.

Byť by se to v dnešní době nemělo příliš zmiňovat, největší zásluhu na organizaci programu pro děti měla čtveřice našich vedoucích dívek, za což jim určitě patří velké poděkování. Mužská část vedení se zaměřovala spíše na materiální a technické zabezpečení a tahala těžké věci. Rovněž bez odmlouvání rozdělávala oheň. Role byly tedy rozděleny veskrze tradičně.

Zatímco ve všech soutěžích bojovaly děti ve čtyřech týmech – modrém, žlutém, červeném a zeleném, do jedné z disciplín, kterou byl neobvyklý požární útok, bylo jako divoká karta nasazeno i družstvo černé. To bylo složeno z vedoucích, kteří se hrdinně na start útoku bez připravených hadic postavili jako první.

Pobyt v areálu Dětského mlýna byl ve středu vyměněn za výlet po okolí – vypravili jsme se do Fulneku. Cílem byl tamní zámek, motivací pak oběd, strávený na polní cestě kousek za ním.

Závěrem nechyběla již tradiční a neodmyslitelná vaječina z kotlíku a samozřejmě stezka odvahy. Tu i přes drobné protesty nakonec zvládli všichni, včetně všech vedoucích.