Hasiči ve Slatině soutěžili o putovní pohár starosty obce, poprvé se ukázalo místní ženské družstvo

V sobotu 29. září 2018 se na místním fotbalovém hřišti už po třiadvacáté konala tradiční soutěž hasičů v požárním útoku O putovní pohár starosty obce Slatina. Soutěžilo se na dvě hadice B v kategoriích muži, ženy a veteráni – tedy muži nad 35 let.

Na start se postavilo celkem devět soutěžních týmů, každý měl na svůj požární útok dva pokusy. Velmi těsné byly výsledky v kategorii mužů, kde se rozhodovalo v řádech setin sekundy. Putovní pohár starosty obce Slatina si v této kategorii odvezli – stejně jako loni – hasiči z Tošovic, druhý skončil tým z Kozmic a na třetím místě se umístili místní slatinští hasiči.

Sobotní soutěž byla vůbec první veřejnou akcí, na které se ukázalo naše rodící se družstvo žen. Ty nasadily do boje dva týmy. Áčko ani jeden svůj pokus nedokončilo po zaváhání na přívodním vedení, hezky rozběhnuté pokusy tak nemohly být hodnoceny. Druhý tým však pokaždé úspěšně zdolal nástrahy požárního útoku a umístil se tak na celkovém druhém místě za ženami ze sousedního Tísku.

V kategorii veteránů si pro jisté vítězství doběhli místní zkušení borci, kteří doslova neměli konkurenci. Svůj požární útok po nezdařeném prvním pokusu dokončili v druhém kole na jistotu za 16,07 sekund.

Kompletní výsledky soutěže jsou k dispozici ke stažení ve formátu PDF.