Ve Staré Vsi hasiči zachránili jednu osobu, původcem požáru rodinného domu byla pyrotechnika

Tři jednotky hasičů zasahovaly krátce po začátku nového roku ve Staré Vsi u Bílovce, kde hořelo ve sklepě rodinného domu.

Událost byla na operační středisko ohlášena 25 minut po půlnoci 1. ledna 2018. Na místo vyjely tři jednotky hasičů – profesionální ze stanice HZS MSK v Bílovci doplnili dobrovolní hasiči města Bílovce a obce Slatina.

Po příjezdu na místo byl zjištěn požár uskladněného dřeva ve sklepě rodinného domu, celý objekt byl silně zakouřen. Hasiči dovnitř vnikli v dýchací technice s jedním útočným proudem a vyvedli z domu jeho majitele.

Přivolaná záchranná služba na místě ošetřila dvě osoby, kromě zmíněného majitele ještě dalšího z obyvatel domu, který byl v době příjezdu jednotek venku.

Hasiči požár velmi rychle zlikvidovali, veškeré uskladněné dřevo však museli ze sklepa ručně vyskladnit, aby zamezili jakémukoli riziku opětovného vznícení. Celý dům následně odvětrali přetlakovým ventilátorem a po druhé hodině ráno se mohli vrátit zpět na základny.

Za vznikem požáru stojí neopatrné nakládání se zábavní pyrotechnikou. Škodu vyšetřovatel hasičů na místě odhadl na 40 tisíc korun, rychlým a účinným zásahem se podařilo uchránit hodnoty za 2,5 milionu.